In mijn Buurt in coronatijd: de eerste interviews zijn gehouden

Op de Dongeschool in Amsterdam-Zuid vinden deze en volgende week de eerste interviews plaats voor het project Oorlog in mijn Buurt. In zestien interviews gaan 53 leerlingen en acht ouderen van rond de 85 jaar met elkaar in gesprek. Omdat een interview via de computer toch anders is dan bezoek ontvangen in de woonkamer, hebben de leerlingen van te voren een brief geschreven naar hun verteller waarin ze zichzelf voorstellen. Hierdoor weten de vertellers wie ze gaan ontmoeten.

Nora (12 jaar) schreef in haar brief het volgende: Ik vind het jammer dat we niet langs kunnen komen vanwege het coronavirus, maar het is voor uw gezondheid. Ik ben zondag gaan wandelen in het bos toen zag ik een ree. Het was heel rustig. Ik weet niet wanneer ik weer naar buiten kan. Ik vind het stom dat ik niet naar school kan. Ik bel wel elke dag met mijn drie beste vrienden. (…) Voor u moet het denk ik ook wel wennen zijn. Ziet u nu minder mensen dan anders? Heeft u kleinkinderen? Verveelt u zich? Als u zich verveelt zou ik een kopje thee maken en naar muziek of televisie gaan kijken. Maar ja ik denk dat u dat vast wel weet. Heb een fijne dag! Ik hoop u snel te ontmoeten.  Groetjes en liefs, Nora”

Contact


Heb je een vraag aan ons? Wilt u meedoen als verteller, als basisschool, of een bijdrage leveren door een interview te begeleiden? Neem contact op, we helpen graag verder.

Christine: +31 6 816 834 18

NL41 TRIO 0254 753892