Doe Mee


Ook meedoen om de verhalen te bewaren en door te geven? Iedereen is welkom. Lees hieronder over de verschillende mogelijkheden of neem direct contact met ons op: info@inmijnbuurt.org.

verteller

U wilt uw verhaal vertellen aan kinderen die het lesprogramma op school volgen. Ze komen met een begeleider bij u langs om u te interviewen over de Tweede Wereldoorlog, de koloniale geschiedenis of komst naar Nederland in het kader van arbeidsmigratie.

schoolklas

Samen met de leerkracht plannen wij het lesprogramma rondom de reguliere lessen in. Oorlog in mijn Buurt is er voor groep 7 of 8 van het basisonderwijs. Koloniale Sporen in mijn Buurt voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

journalist

Wij bieden studenten en professionals zinvol vrijwilligerswerk met de begeleiding van een groepje kinderen. Je bereidt het interview voor met de kinderen, reist met hen naar de verteller en werkt het gesprek uit volgens een format.

donateur

Als stichting met een team van freelancers en vrijwilligers zijn we altijd op zoek naar financiering om meer projecten op te zetten en kinderen en ouderen samen te brengen. U kunt In mijn Buurt ondersteunen door een donatie op Triodos: NL41 TRIO 0254 753892. De stichting heeft een ANBI status: alle donaties zijn aftrekbaar van de belasting.

buurtleider buiten Amsterdam

In mijn Buurt is ook in andere steden actief en bezig met een landelijke uitbreiding. Neem contact met ons als je een projectteam wilt opzetten in jouw woonplaats!

Contact


Heb je een vraag aan ons? Wilt u meedoen als verteller, als basisschool, of een bijdrage leveren door een interview te begeleiden? Neem contact op, we helpen graag verder.

Christine: +31 6 816 834 18

NL41 TRIO 0254 753892