Contact
Heb je een vraag aan ons? Wilt u meedoen als verteller, als basisschool, of een bijdrage leveren door een interview te begeleiden? Neem contact op, we helpen graag verder.
Kinder- en ouderenbeschermingsbeleid
In mijn Buurt is een non-profit organisatie. Omdat In mijn Buurt een groot aantal educatieve projecten uitvoert waarbij kinderen en ouderen betrokken zijn, erkent de organisatie het als haar fundamentele plicht om alle kinderen en ouderen die betrokken zijn bij haar programma’s en activiteiten te beschermen.
Het doel van dit document is ervoor te zorgen dat de organisatie duidelijke richtlijnen heeft om elke vorm van schade die een kind of oudere kan treffen, te voorkomen en er op passende wijze op te reageren. Met de invoering van deze richtlijnen wil In mijn Buurt niet alleen de kinderen en ouderen die betrokken zijn bij haar projecten en activiteiten beschermen, maar ook haar medewerkers en de reputatie van de organisatie.
Het beschermingsbeleid is van toepassing op:
Verklaring en afspraken
Dit beschermingsbeleid is ontwikkeld om de hoogste standaard van professioneel gedrag te garanderen en te garanderen dat er in geen enkele situatie schade ontstaat aan kinderen en ouderen tijdens hun betrokkenheid bij onze projecten en activiteiten. Daarom wordt het Kinderbeschermingsbeleid geïntroduceerd en verder toegankelijk gemaakt voor alle medewerkers en medewerkers van In mijn Buurt, vooral degenen die in direct contact met kinderen en ouderen werken. Voor een effectieve implementatie van het beschermingsbeleid moet het nauwkeurig worden begrepen door iedereen op wie het beleid van toepassing is. In mijn Buurt zorgt ervoor dat al haar medewerkers, externe medewerkers, stagiaires en vrijwilligers op de hoogte zijn van dit beleid en handelen in overeenstemming met al haar maatregelen om geen schade toe te brengen aan kinderen en ouderen die betrokken zijn bij hun programma’s.
Vormen van onaanvaardbaar gedrag:
Goede praktijk betekent:
Behandel alle kinderen en ouderen gelijk, met respect en waardigheid.
Stimuleer en respecteer de stem en mening van kinderen en ouderen.
Bouw evenwichtige relaties op, gebaseerd op wederzijds vertrouwen.
Geef enthousiaste en constructieve feedback.
Bevorder diversiteit en wederzijdse tolerantie.
Moedig kinderen aan om hun eigen mening te vormen en te presenteren.
Houd een veilige en gepaste afstand met kinderen.
Alle zaken en externe medewerkers moeten alert zijn op signalen die erop kunnen wijzen dat een kind of oudere hulp nodig heeft en actie ondernemen door contact op te nemen met de vertrouwenspersoon en de zorgen te bespreken
In mijn Buurt streeft ernaar een omgeving te creëren waarin zowel slachtoffers als personen die bezorgd zijn over de veiligheid van het kind of de oudere zich vrij voelen om melding te maken van vermeend schadelijk gedrag. In mijn Buurt moedigt en verzoekt daarom al haar medewerkers, stagiaires en externe medewerkers aan om ieder vermoeden of melding van kindermisbruik te delen binnen projecten die door de organisatie worden uitgevoerd. Alle incidenten moeten worden gemeld aan de aangewezen vertrouwenspersoon van In mijn Buurt via vertrouwenspersoon@inmijnbuurt.org en worden beheerd volgens de relevante onderzoeksprocedures en normen.
Heb je een vraag aan ons? Wilt u meedoen als verteller, als basisschool, of een bijdrage leveren door een interview te begeleiden? Neem contact op, we helpen graag verder.