Een koninklijke onderscheiding voor Myriam Mater

Vrijdag 25 april 2024 heeft Myriam Mater uit handen van Femke Halsema een koninklijke onderscheiding ontvangen. Samen met 43 Amsterdammers werd zij in het zonnetje gezet voor haar buitengewone activiteiten als vrijwilliger voor de stad. Voor In mijn Buurt, heeft Myriam de afgelopen 10 jaar een paar honderd keer haar verhaal in schoolklassen verteld. “U leert leerlingen verantwoordelijkheid te nemen en aardig voor elkaar te zijn. Het zorgt ervoor dat gelijkheid en tolerantie iedere dag aanwezig zijn in deze jonge levens. En zo creëert u wereldburgers” , aldus de Burgemeester. In Mijn Buurt was de aanvrager van het Lintje voor Myriam. We zijn er trots op met Myriam in ons midden te hebben en met haar samen te mogen werken.

Op 5 mei, bevrijdigingsdag vertelt erfgoeddrager Lenthe het verhaal van Myriam Mater (in haar bijzijn) rond 14 uur bij de Boshalte, Bosbaanweg 1, Amsterdam.

       

Contact


Heb je een vraag aan ons? Wilt u meedoen als verteller, als basisschool, of een bijdrage leveren door een interview te begeleiden? Neem contact op, we helpen graag verder.

Christine: +31 6 816 834 18

NL41 TRIO 0254 753892