Disclaimer


De verhalenbank van In mijn Buurt
Alle verhalen op deze website berusten op ervaringen van ouderen zoals zij zich deze herinneren. De verhalen zijn een weergave van de beleving van de oudere. In mijn Buurt stelt zich niet aansprakelijk voor vergissingen in de herinnering van de verteller en is niet verantwoordelijk voor het eigen, persoonlijke, perspectief dat de verteller inneemt. Racisme, antisemitisme, misogynie, homofobie en discriminatie wijst In mijn Buurt met klem af, ouderen die vanuit dit gedachtegoed spreken worden niet geselecteerd. De verhalenbank van In mijn Buurt is in constante ontwikkeling: de verhalen worden door ontwikkelingen in de samenleving telkens anders gelezen en opnieuw naar gekeken. Daar willen wij voor open blijven staan. Het gesprek over wat deze databank aan verhalen is, hoe we (het totaal aan) ervaringen kunnen duiden voeren wij graag. Ook horen we het graag als u feitelijke onjuistheden tegen komt. Neem contact met ons op, mail naar: redactie@inmijnbuurt.org.

Wat doen leerlingen met deze verhalen?
De leerlingen horen deze persoonlijke verhalen van de oudere en krijgen voorafgaand en na afloop lessen van historici en journalisten om deze beter in context te kunnen plaatsen en verwerken. Deze verwerking is niet opgenomen in de verhalenbank.
Heeft u andere vragen over de verhalenbank van In mijn Buurt, mail: redactie@inmijnbuurt.org.

Contact


Heb je een vraag aan ons? Wilt u meedoen als verteller, als basisschool, of een bijdrage leveren door een interview te begeleiden? Neem contact op, we helpen graag verder.

Christine: +31 6 816 834 18

NL41 TRIO 0254 753892